mag13

mag13

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

WOŁOWINA MICHOACAN

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polecam pyszny, sycący i aromatyczny gulasz z wołowiny w sosie pomidorowym z dodatkiem fasolki szparagowej, która doskonale urozmaica ten gulasz. Danie pochodzi z południowo-zachodniego Meksyku, regionu Michoacán stąd jego nazwa.

WOŁOWINA MICHOACAN Więcej zdjęć (2)

Składniki:

WOŁOWINA MICHOACAN

 

 

Sposób przygotowania:

WOŁOWINA MICHOACAN
Najpierw wołowinę kroimy na kawałki i obtaczamy w mące. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mięso. Mięso podsmażamy z każdej strony i dodajemy cebulę pokrojona w piórka i czosnek drobno posiekany. Po kilku minutach jak cebula się nam zeszkli dodajemy pomidory pokrojone w kostkę oraz drobno posiekane chili. Wszystko dokładnie mieszamy dodając cały wywar. Mięsko dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 1 godziny. Gdy mięso będzie miękkie wrzucamy zieloną fasolkę szparagową. My użyliśmy fasolkę mrożoną. Po około 10 minutach gulasz mamy gotowy :) Gulasz możemy podawać z ryżem lub chlebem :)
WOŁOWINA MICHOACAN

Tagi:

wołowina