Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Wołowina pikantna z Dijon

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek

Wołowina pikantna z Dijon

Składniki:

Wołowina pikantna z Dijon

 

  • 60 dag ugotowanego mięsa z rosołu
  • 3 łyzki musztardy z Dijon
  • 10 dag masła
  • 4 kopiaste łyżki przesianej tartej bułki

Sposób przygotowania:

Wołowina pikantna z Dijon
Mięso pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek mięsa zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w tartej bułce. Przygotowane w ten sposób mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku. Podawać z pure ziemniaczanym.

Tagi:

mięso tarta