wołowina po burgundzku wg smakosz 1988

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowita wołowina tym razem po burgundzku

wołowina po burgundzku wg smakosz 1988

Składniki:

wołowina po burgundzku wg smakosz 1988

 

  • Składniki:
  • 500 gram wołowiny zrazowej
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 150 gram boczku wędzonego
  • łyżka oliwy
  • łyżka masła
  • po 1/2 szklanki czerwonego wina i rosołu
  • łyżka mąki
  • liść laurowy
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

wołowina po burgundzku wg smakosz 1988
Przygotowanie:
Wołowinę umytą,sparzoną i pokrajaną w drobne kawałki wielkości pudełeczka z nici,pokroić czerwonym winem..Wystawić do lodówki na 1..5-2 godzin.Marchewki,boczek,cebulę skroić,wrzucić na patelnię.Na oliwie zrumienić,dodać wołowinę,posolić,oprószyć przyprawami i mąką-udusić.Co jakiś czas zalewać delikatnie winem i rosołem.

Tagi:

wołowina