Sposób przygotowania:
wołowina po burgundzku wg smakosz 1988
Przygotowanie:
Wołowinę umytą,sparzoną i pokrajaną w drobne kawałki wielkości pudełeczka z nici,pokroić czerwonym winem..Wystawić do lodówki na 1..5-2 godzin.Marchewki,boczek,cebulę skroić,wrzucić na patelnię.Na oliwie zrumienić,dodać wołowinę,posolić,oprószyć przyprawami i mąką-udusić.Co jakiś czas zalewać delikatnie winem i rosołem.
Wołowinę umytą,sparzoną i pokrajaną w drobne kawałki wielkości pudełeczka z nici,pokroić czerwonym winem..Wystawić do lodówki na 1..5-2 godzin.Marchewki,boczek,cebulę skroić,wrzucić na patelnię.Na oliwie zrumienić,dodać wołowinę,posolić,oprószyć przyprawami i mąką-udusić.Co jakiś czas zalewać delikatnie winem i rosołem.