Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Wołowina po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Wołowinę po meksykańsku podajemy z pieczywem lub ryżem.

Wołowina po meksykańsku

Składniki:

Wołowina po meksykańsku

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 400g fasoli czerwonej Kidney,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 600 g mięsa wołowego,
  • 3 cebule,
  • 2 czerwone papryki,
  • 1 papryczka chili,
  • 3 pomidory,
  • 4 łyżki oleju,
  • sól,
  • produkty Galeo:
  • Bulion wołowy – 1 kostka,
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego,
  • Pieprz czarny mielony,
  • Papryka słodka.

Sposób przygotowania:

Wołowina po meksykańsku
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy posiekane cebule, czosnek i drobno pokrojone pomidory. Kostkę bulionu wołowego rozpuszczamy w 0,5 l wody. Dodajemy do podsmażonego mięsa i dusimy przez ok. 2 godz. Papryki kroimy w paski. Razem z kukurydzą i fasolą dodajemy do dania na około 30 min. przed końcem duszenia. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

mięso