kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Wołowina w papryce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać do ryżu na obiad.

Wołowina w papryce

Składniki:

Wołowina w papryce

 

Sposób przygotowania:

Wołowina w papryce
Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki podsmażyć. Po czym wymieszać z mięsem mielonym. Podsmażyć. Obraną cebulę posiekać i dodać wraz z pokrojoną w kostkę papryką. Smażyć ok. 10 minut. Przyprawić. Zalać jajkami roztrzepanymi ze śmietaną i szczyptą soli. Dusić 5 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i ostrożnie przewrócić potrawę. Przykryć i smażyć jeszcze 5 minut. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.