Sposób przygotowania:
Wołowina w pomidorach (Chiny)
Połączyć składniki marynaty i wymieszać dokładnie z mięsem. Odstawić na 20 minut. Zagotować wodę w niewielkim garnku, sparzyć pomidory, wyjąć, osuszyć i zdjąć skórkę. Przeciąć na pół, każdą połówkę pokroić na 4 części. W woku rozgrzać 3 łyżki oleju. Włożyć mięso i smażyć, mieszając około 2 minuty. Wyjąć mięso na talerz. Ponownie rozgrzać w woku 2 łyżki oleju. Włożyć posiekaną cebulkę i smażyć przez kilkanaście sekund, dodać pomidory, sól i cukier, dalej mieszać, aż pomidory puszczą sok. Dodać wołowinę, wlać mąkę wymieszaną z wodą. Dalej gotować, mieszając, aż sos zgęstnieje. Podawać z ryżem.