siwa12345

siwa12345

Szef Kuchni
[Przepisów: 41]

Wołowina w sosie chrzanowym.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne danie na niedzielny obiad.

Wołowina w sosie chrzanowym.

Składniki:

Wołowina w sosie chrzanowym.

 

  • 1 kg wołowiny pieczeniowej,cebula,1 marchew,
  • 1 ziele angielskie,2-3 liście laurowe,kilka ziarenek pieprzu,
  • 1.5 litra bulionu wołowego,
  • 250 g śmietany słodkiej,
  • chrzan wg uznania,sól pieprz.

Sposób przygotowania:

Wołowina w sosie chrzanowym.
Na patelni obsmażyć mięso z wszystkich stron.Przełożyć do garnka dodać pokrojoną cebulę,marchewkę,ziele angielskie,liść laurowy,pieprz,posolić.Na patelnię na której smażyliśmy mięso wlać 0.5 litra bulionu zagotować,przelać do mięsa i dusić do miękkości ciągle podlewając bulionem.Kiedy mięso będzie miękkie wyjąć je owinąć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika.Resztę bulionu wlać do garnka ,w którym dusiliśmy mięso,wlewamy śmietanę,dodajemy chrzan.Zagotować.Przyprawić.Podawać szarymi kluskami i czerwoną kapustą.