agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

wołowina w sosie pieczeniowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

miękka wołowinka do ziemniaczków

wołowina w sosie pieczeniowym Więcej zdjęć (2)

Składniki:

wołowina w sosie pieczeniowym

 

  • wołowina 1 kg
  • sos pieczeniowy 2 opakowania
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • oliwa z oliwek 4 łyż
  • woda ciepła 1 szklanka

Sposób przygotowania:

wołowina w sosie pieczeniowym
Mięso myjemy i kroimy w grubsze plastry, osuszamy. smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie z oliwek. Po usmażeniu , jeżeli na patelni jest zbyt wiele tłuszczu odlewamy go i podlewamy ciepłą najlepiej przegotowaną wodą. Dusimy ok 1 godziny. Dopiero podczas duszenia solimy i pieprzymy- mięso nie będzie twarde. Przygotowujemy sos pieczeniowy, według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy mięso i dusimy na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok 30 minut.Smacznego:)
wołowina w sosie pieczeniowym
plastry wołowiny kroimy ok 2 cm grubość smażymy z obu stron

Tagi:

sosy wołowina