Sposób przygotowania:
Wołowina w winie
Wołowinę umyć, osączyć, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać, pokroić na cząstki.
Marchew obrać, opłukać pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć porcjami wołowinę, przesmażyć.
Do mięsa dodać cząstki cebuli, jedną naszpikować goździkami.
Tymianek drobno posiekać, dodać z listkami do mięsa, chwilę podsmażyć.
Posypać mąką, zasmażyć. Zalać winem, dusić 30 minut. Dodać litr wody i kostki rosołowe, dusić 60 minut. Po 40 minutach dodać marchew, przyprawić, posypać posiekaną natką
Cebulę obrać, pokroić na cząstki.
Marchew obrać, opłukać pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć porcjami wołowinę, przesmażyć.
Do mięsa dodać cząstki cebuli, jedną naszpikować goździkami.
Tymianek drobno posiekać, dodać z listkami do mięsa, chwilę podsmażyć.
Posypać mąką, zasmażyć. Zalać winem, dusić 30 minut. Dodać litr wody i kostki rosołowe, dusić 60 minut. Po 40 minutach dodać marchew, przyprawić, posypać posiekaną natką