Sposób przygotowania:
Wołowina w sosie grzybowym z kaszą i buraczkami
Wołowinę umyć, osuszyć, podzielić na 4 części. Podsmażyć mięso z obydwu stron na niewielkiej ilości oleju. Dodać skrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku, zalać wszystko wodą tak, aby zakryła mięso, dodać liść laurowy, ziele angielskie, suszone grzyby uprzednio namoczone w wodzie, sól i pieprz do smaku. Przykryć patelnię i dusić na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie - ok.1,5h. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną powstałego sosu, wymieszać, zagotować. Kaszę gryczaną gotować pod przykryciem w osolonej wodzie ok. 20min na wolnym ogniu. Kawałki marynowanej papryki pokroić w kostkę, buraczki rozmrozić, wrzucić na patelnię, dodać cukier oraz cebulę pokrojoną w drobną kostkę, posypać szczyptą soli, przemieszać i chwilkę podsmażyć. Po zdjęciu buraczków z patelni doprawić je odrobiną octu do smaku,wymieszać.