Sposób przygotowania:
Wołowina z fasolą i kozim serem
Ustawiamy piekarnik na 180 stopni. Cebulę i czosnek kroimy w plastry i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Jak się cebula „zeszkli” dodajemy mięso mielone i smażymy do momentu kiedy nie będzie już czerwone.
Następnie dodajemy krojone pomidory, pokrojone w paski suszone pomidory (mogą być w zalewie) i posiekane papryczki pepperoni. Pepperoni są ostre, nie aż tak bardzo jak np. chilli ale mimo wszystko zachęcam do próbowania potrawy w miarę dodawania kolejnych papryczek ponieważ jest wiele odmian różniących się ostrością.
Na końcu dodajemy fasolę i przyprawy. Ściągamy danie z patelni i przekładamy do żarodpornego naczynia. Jeżeli patelnia nie zawiera elementów, które mogą się uszkodzić podczas pieczenia możemy zostawić na niej danie.
Przed włożeniem do piekarnika na wierzchu układamy plastry koziego sera i na nich plastry pomidora. Całość posypujemy pieprzem.
Po ok. 15 min będzie gotowe. Ser powinien być lekko podtopiony i przypieczony na brzegach.
Następnie dodajemy krojone pomidory, pokrojone w paski suszone pomidory (mogą być w zalewie) i posiekane papryczki pepperoni. Pepperoni są ostre, nie aż tak bardzo jak np. chilli ale mimo wszystko zachęcam do próbowania potrawy w miarę dodawania kolejnych papryczek ponieważ jest wiele odmian różniących się ostrością.
Na końcu dodajemy fasolę i przyprawy. Ściągamy danie z patelni i przekładamy do żarodpornego naczynia. Jeżeli patelnia nie zawiera elementów, które mogą się uszkodzić podczas pieczenia możemy zostawić na niej danie.
Przed włożeniem do piekarnika na wierzchu układamy plastry koziego sera i na nich plastry pomidora. Całość posypujemy pieprzem.
Po ok. 15 min będzie gotowe. Ser powinien być lekko podtopiony i przypieczony na brzegach.
Magdalena88
niezły kąsek