Sposób przygotowania:
Wołowina z brukselką w sosie schabowym
Zagotuj 2l. wody. Dodaj cebulę, listki laurowe, lekko przypraw i gotuj na wolnym ogniu ok. 2 i 1/2h.
W tym czasie oczyść brukselkę, marchewki i pietruszki, pokrój w plastry. W garnku stop połowę masła. Wrzuć warzywa i podduś. Zalej 1/2 szkl. wody. Przypraw, duś 15min.
Mięso wyjmij, nie dopuść do ostygnięcia. Jabłka obierz i zetrzyj. Masło oprósz mąką i zasmaż. Mieszając, rozprowadź 1/2l. wywaru z mięsa. Dodaj starte jabłka, chrzan i śmietanę. Przypraw.
Mięso pokrój w plastry, ułóż na jarzynach, polej sosem.
W tym czasie oczyść brukselkę, marchewki i pietruszki, pokrój w plastry. W garnku stop połowę masła. Wrzuć warzywa i podduś. Zalej 1/2 szkl. wody. Przypraw, duś 15min.
Mięso wyjmij, nie dopuść do ostygnięcia. Jabłka obierz i zetrzyj. Masło oprósz mąką i zasmaż. Mieszając, rozprowadź 1/2l. wywaru z mięsa. Dodaj starte jabłka, chrzan i śmietanę. Przypraw.
Mięso pokrój w plastry, ułóż na jarzynach, polej sosem.
misia53
Weroniczka
zibi_scj55
Stosując dosłownie technologię Twego przepisu gotowaliśmy wodę z cebulą i listkami lekko przyprawionymi. Na wolnym ogniu. A gdzie mięsko ?
A czemuż to warzywka dusimy w wodzie a nie w wywarku?
Mięsko nie wystygnie nawet przez godzinę jak gorące włożysz do bardzo zimnej
wody ze solą.
Weroniczka
ale tego można było się domyślić, prawda? :)