Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Wołowina z fasolą po amerykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Podawać posypane natką pietruszki

Wołowina z fasolą po amerykańsku

Składniki:

Wołowina z fasolą po amerykańsku

 

  • 80 dag mielonej wołowiny,
  • 1 średnia posiekana cebula,
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paseczki
  • 1 puszka fasoli,
  • 50 ml ketchupu
  • 50 ml gotowego sosu pieczeniowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Wołowina z fasolą po amerykańsku
Na dużej teflonowej patelni, obsmażyć wołowinę, cebulę i paprykę na średnim ogniu przez 6 do 8 minut, Dodać osączoną z zalewy fasolę. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Połączyć z pozostałymi składnikami. Przykryć i dusić na wolnym ogniu przez 12 minut, od czasu do czasu mieszając.