Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Wołowina z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowana wołowina najlepiej smakuje z ryżem

Wołowina z grzybami

Składniki:

Wołowina z grzybami

 

  • 1 kg wołowina bez kości,
  • 3 dag grzyby suszone,
  • 2 łyżki mąka,
  • 3 szt cebula,
  • 4 łyżki smalec,
  • 10 nasion ziele angielskie,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 2 łyżeczki przyprawa curry,
  • do smaku papryka mielona,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 3 łyżki śmietanka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Wołowina z grzybami
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką, zrumienić na smalcu. Następnie dodać drobno posiekaną cebulkę, zeszklić. Podlać odrobiną wody, dodać namoczone i pokrojone grzyby, ziele angielskie, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pozostałe przyprawy, połączyć ze śmietanką, wymieszać.