Sposób przygotowania:
Wołowina z piwem i kolbami kukurydzy
Cebulę obrać, umyć, osuszyć i pokroić w ósemki. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Łodygi selera umyć, osuszyć i pokroić w 1cm plasterki. Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, rozkroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kawałki. Kukurydzę oczyścić, przekroić wzdłuż na połówki i w poprzek na małe kawałki. Pomidory umyć i pokroić na kawałki. Wołowinę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę jak na gulasz. Do torebki wrzucić mąkę, ostrą paprykę, chili,imbir, do torebki wrzucić mięso. Wszystko dokładnie wstrząsnąć, ugnieść, tak aby każdy kawałek mięsa był w mieszance przypraw. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, czosnek i seler. Smażyć około 5minut często mieszając. Dodać wołowinę i smażyć jeszcze 3 minuty. Dodać marchewkę, wymieszać. Zdjąć z ognia. Odczekać chwilę. Wlać bulion, potem piwo, ponownie włączyć ogień i zagotować. Potrawę przykryć, zmniejszyć ogień i dusić 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając. Dodać ziemniaki, dusić 15minut. Dodać kukurydzę i dusić kolejne 15minut. Dodać pomidory i groszek, dusić 10minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem, dodać kolendrę.