Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Warzywne kokilki z lazurem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepyszne warzywa z serem i kruszonką

Warzywne kokilki z lazurem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Warzywne kokilki z lazurem

 

 

Sposób przygotowania:

Warzywne kokilki z lazurem
Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Cukinię wyszorować, nie obierać ze skórki i pokroić w kawałki. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i cukinię, przesmażyć, dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i ziołami, smażyć minutę i przełożyć całość do kokilek. Pomidora obrać ze skórki, pokroić w półplastry i ułożyć w kokilkach. Lazur pokruszyć lub pokroić w kostkę i posypać warzywa.Na kruszonkę: mąkę zmieszać z solą i ziołami, dodać zimne masło i posiekać. Palcami wyrobić kruszonkę. Kruszonką posypać warzywa z serem. Ustawić na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut. Podawać na gorąco do obiadu lub na lekką kolację
Warzywne kokilki z lazurem
Etap 1Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i cukinię, przesmażyć, dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i ziołami, smażyć minutę i przełożyć całość do kokilek.
Warzywne kokilki z lazurem
Etap 2Pomidora obrać ze skórki, pokroić w półplastry i ułożyć w kokilkach. Lazur pokruszyć lub pokroić w kostkę i posypać warzywa.
Warzywne kokilki z lazurem
Etap 3Na kruszonkę: mąkę zmieszać z solą i ziołami, dodać zimne masło i posiekać. Palcami wyrobić kruszonkę.
Warzywne kokilki z lazurem
Etap 4Kruszonką posypać warzywa z serem. Ustawić na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut.