Sposób przygotowania:
Warzywne kokilki z lazurem
Czosnek obrać i drobniutko posiekać. Cukinię wyszorować, nie obierać ze skórki i pokroić w kawałki. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić paprykę i cukinię, przesmażyć, dodać czosnek, doprawić solą, pieprzem i ziołami, smażyć minutę i przełożyć całość do kokilek. Pomidora obrać ze skórki, pokroić w półplastry i ułożyć w kokilkach. Lazur pokruszyć lub pokroić w kostkę i posypać warzywa.Na kruszonkę: mąkę zmieszać z solą i ziołami, dodać zimne masło i posiekać. Palcami wyrobić kruszonkę. Kruszonką posypać warzywa z serem. Ustawić na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut. Podawać na gorąco do obiadu lub na lekką kolację