eska

eska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

Wraps - roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie danie na ciepło. Idealne jako przekąska lub dla niezapowiedzianych gości....

Wraps - roladki

Składniki:

Wraps - roladki

 

  • Dla 2-3 osób:

 

  • 1 opakowanie "Tortilla Wraps" ( 4 placki )
  • 1 mozzarela - może być kulka
  • sałata lodowa lub inna - może być mieszanka sałat
  • Pomidor
  • Ogórek kiszony lub korniszon
  • Cebula
  • Szynka lub inna dowolna wędlina
  • Ketchup
  • Sos czosnkowy ( jogurt, majonez, czosnek, sól, pieprz)

Sposób przygotowania:

Wraps - roladki
Na początek proponuję przygotować sos czosnkowy - 2 łyżki majonezu mieszamy z połowa dużego opakowania jogurtu naturalnego, dodajemy 2 duże ząbki czosnku plus sól i pieprz do smaku. Mieszamy, odstawiamy. Mozzarellę, ogórki, pomidory, cebulę i szynkę kroimy w paski lub w kostkę. Sałatę rwiemy na kawałki. Na placek nakładamy dużą łyżkę sosu czosnkowego, równomiernie rozprowadzamy na około 1 cm od brzegu. Nakładamy sałatę, wędlinę, lekko skrapiamy ketchupem, cebula, pomidor i ogórek, ser. Można ponownie dac odrobinę sosu czosnkowego. Wszystko mocno zawijamy,starając się podwinąć końce rolady do środka.Zawijamy całość w folię aluminiową na "cukierka". W ten sam sposób przygotowujemy pozostałe roladki. Następnie wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na około 10 minut. Po wyjęciu kroimy po skosie na grube kawałki - 4 cm. Nie polecam ściągania folii, gdyż roladki będą miękkie i mogą sie rozpaść. Folię można delikatnie usunąc po pokrojeniu.