Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Wstążki ze szpinakiem na oleju ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wssstążki jak wężyki dla mojego smoka i nie tylko

Wstążki ze szpinakiem na oleju ryżowym

Składniki:

Wstążki ze szpinakiem na oleju ryżowym

 

 

Sposób przygotowania:

Wstążki ze szpinakiem na oleju ryżowym
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Szpinak podlej na patelni 3 łyżkami wody i duś 5 minut, przyprawa szczypta gałki muszkatołowej. Umyte i osuszone mięsko pokrój w paski i przypraw przyprawą do dań chińskich i zrumień na patelni. Dodaj przepuszczony przez praskę czosnek. Dodaj szpinak, estragon, śmietanę i dokładnie wymieszaj. Połącz z osączonym groszkiem i makaronem. U mnie lubią ze świeżym groszkiem ale nie zawsze jest.