kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Wuzetka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Wuzetka to moje ulubione ciasto!

Wuzetka

Składniki:

Wuzetka

 

Sposób przygotowania:

Wuzetka
Utrzeć margarynę mikserem z cukierem i żółtkami. Dodać mąkę, kakao, sodę i proszek do pieczenia, na końcu włożyć ubitą na sztywno pianę i delikatnie wymieszać aby nie psuć piany. Wstawić do piekarnika na 40 min do 150°C. Utrzeć masło mikserem, dodać cukier i po jednym żółtku, ucierac, potem dodawać po łyżce serek a na koniec żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie.Upieczone ciasto przekroić, przełożyć czescia kremu, posypać jagodami (moga byc mrożone) lub innymi owocami i przykryć czescia kremu. Przykryć reszta placka. Posmarować pozostalym kremem i posypać startą czekoladą lub polać polewą czekoladową.