Sposób przygotowania:
Wuzetka wg Ilony
Miękką margarynę miksujemy z jajkami oraz cukrem na jednolitą masę. Sodę, kakao i mąkę przesiewamy ze sobą. Do masy z jajek cukru i margaryny dodajemy partiami mąkę. Następnie dodajemy mleko wymieszane ze śliwkowymi powidłami. Tak przygotowaną masę przekładamy do dużej blaszki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 160 stopni. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu ciasto kroimy na dwa blaty. Zimną śmietanę ubijamy, gdy będzie sztywna dodajemy cukier puder, a następnie rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Śmietaną przekładamy dwa blaty ciasta. Polewamy je polewą czekoladową, dekorujemy bitą śmietaną.
dayzi
Ilonar2301
Też ją uwielbiam :)
IwonaM
edytaha