Mega łasuch

Mega łasuch

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 20]

Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karkówkę marynuję, podsmażam na patelni, po czym dodaję warzywa. Całość podaję na makaronie.

Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką

 

  • 500 gram karkówki
  • 300 gram makaronu
  • 2 cukinie
  • 1 łyżka curry
  • 1 papryka czerwona
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 2 łyzki przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżeczka chilli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • ¼ szklanki oliwy
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką
Karkówkę kroję w paski, po czym zasypuję: curry, papryką słodką, papryką ostrą, przyprawą do gyrosa, chilli, pieprzem i solą. Całość polewam oliwą i sosem sojowym i dokładnie mieszam, po czym wstawiam na 6 godzin do lodówki. Mięso podsmażam na patelni, po czym dodaję pokrojoną w plastry cukinię oraz pokrojoną w paski paprykę. Całość podsmażam do momentu kiedy warzywa będą miękkie. W garnku gotuje makaron. Po ugotowaniu makaronu i jego zahartowaniu wykładam go na talerz, a następnie nakładam potrawkę.
Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką
Karkówkę kroję na kotlety, a następnie paski.
Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką
Pokrojone mięso posypuję przyprawami, po czym łączę z oliwą i wstawiam do lodówki.
Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką
Cukinię i paprykę kroję i dodaję do podsmażonego mięsa.
Wyjątkowo ostra potrawka z karkówką
Całość podsmażam, aż warzywa będą miękkie.