kasiula

kasiula

Kuchcik
[Przepisów: 3]

wykwintny karp smażony

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobra gdy przez noc włoży się ją do lodówki.

wykwintny karp smażony

Składniki:

wykwintny karp smażony

 

 

 

Sposób przygotowania:

wykwintny karp smażony
Rybę wy filetować pokroić w dzwonki, oprószyć solą i pieprzem Polać całą cytryną . Odstawić do lodówki na noc.Rybkę wyciągnąć z lodówki.Uprażyć na suchej patelni sól.Karpia obtoczyć w mące,maczać w jajkach ubitych z mlekiem i panierować w bułce tartej.Smażyć na złocisty kolor na rozgrzanym tłuszczu .Parę minutek przed wyjęciem ryby dodać masło -ryba jest o wiele lepsza w smaku. Podawać z chlebkiem Smacznego!