kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Wyścigowy botham burger

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Nie ma co pisać,trzeba spróbować ... :-)

Wyścigowy botham burger

Składniki:

Wyścigowy botham burger

 

  • 100 g chudej mielonej wołowiny
  • 100 g chudej mielonej wieprzowiny
  • 1 łyżka smażonej cebulki z pojemnika
  • 1 1/2 łyżeczki maślanki lub jogurtu naturalnego
  • 1 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • 1 1/.2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • duża szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • 2-3 łyżki oleju roślinnego
  • Do podania:
  • 2 bułki typu hamburger
  • 2 garści mieszanki różnych sałat
  • pół pomidora pokrojonego w cienkie plasterki
  • 2 małe korniszony pokrojone w cienkie paseczki
  • pół główki cebuli pokrojonej w cienkie krążki
  • pół główki czerwonej cebuli pokrojonej w cienkie krążki
  • 4 plastry usmażonego na rumiano boczku
  • Sos:
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżeczki keczupu

 

Sposób przygotowania:

Wyścigowy botham burger
Zmieszaj wołowinę i wieprzowinę z cebulą,maślanką,sosem sojowym i sosem Worcestershire,dopraw do smaku pieprzem i podziel na dwie porcje.Uformuj ręcznie dwa burgery. Rozgrzej patelnię grillową i posmaruj burgery niewielką ilością oleju.Smaż burgery po 3-4 minuty z każdej strony. Wszystkie składniki na sos wymieszaj dokładnie w miseczce.Burgery podawaj w opieczonej bułce z dodatkiem sałaty,cebuli,pomidora i korniszonów.Na wierzchu burgera ułóż zrumieniony boczek oraz spory kleks z sosu.