Sposób przygotowania:
Wyspy mieloneI

1. Kapustę kroimy w dwu centymetrowe krążki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy krążek kapusty smarujemy oliwą i doprawiamy pieprzem oraz solą.
II

2. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy obraną drobno pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
3. Mięso rozkładamy na kapuście i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
III

4. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, polewamy ketchupem i posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Ponownie wykładamy do piekarnika i zapiekamy 5 minut.
IV
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.