Sposób przygotowania:
Babeczki szpinakowo-twarogowe
Użyłam formy na 12 muffinek. Szpinak rozmrażamy i odsączamy na sitku z wody, można lekko odcinąć nadmiar wody. W jednej misce łączymy sypkie składniki: przesianą mąkę z solą i proszkiem. W drugiej miseczce łączymy rozkłócone jajka, przyprawy, posiekaną bazylię, szpinak, dodajemy rozdrobniony twaróg i maślankę i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy żurawinę. Dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Masa jest dość gęsta. Wykładamy masę do papilotek do 3/4 pojemności. Posypujemy migdałami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i pieczemy ok 25 minut aż lekko zrumienią się na wierzchu..Po sprawdzeniu patyczkiem może się wydawać że jeszcze się nie dopiekły, ale tak ma być - kiedy ostygną środek ładnie tężeje.
zozolek
zufikowo
Ja też mam taką nadzieję! zachęcam:)