izaM

izaM

Kucharz
[Przepisów: 2]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

moje własne wariacje na temat kuchni meksykańskiej. Bardzo prosta i szybka alternatywa dla tradycyjnych meksykańskich naleśników z mięsem

naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem

 

  • Ciasto :
  • 1/2 l mleka
  • 1/2 kg mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • Farsz :
  • Hortex mieszanka meksykańska
  • puszka tuńczyka (można mięso mielone)
  • 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem
Mleko , mąkę , jaja, i szczyptę soli miksujemy na ciasto naleśnikowe na rozgrzanej patelni smażymy naleśniki Cebulkę zeszklić na maśle, dodać Hortex mieszankę meksykańską. Przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Pod koniec dodać kawałki tuńczyka i koncentrat pomidorowy, gotować przez chwilę. Posypać startym żółtym serem i gotowe. SMACZNEGO!
naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem
naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem
naleśniki po meksykańsku z tuńczykiem