Sposób przygotowania:
Z białą czekoladą i owocami leśnymi
1. Odrobinę mleka podgrzać, dodać kostki czekolady. Mieszać, aż się rozpuści, studzić. 2. Dwie łyżki żelatyny rozpuścić w 1/3 szklanki wrzątku. Studzić. Wlać resztę mleka i mieszać. 3. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno. Żółtka utrzeć. Miksując dodać serki i stopniowo wlać czekoladę. Dodać żelatynę, chwilę miksować. Na koniec delikatnie mieszać z pianą z białek. 4. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folia spożywczą. Wlać masę serową, wyrównać. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. 5. Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzątku, dodać łyżkę żelatyny. Połowę jagód zmiksować. gdy galaretka ostygnie dodać mus jagodowy i jagody. Mieszać i odstawić, aż masa lekko zgęstnieje 6. Na stężałej masie układać pokrojone w ćwiartki truskawki. zalać tężejącą galaretką z jagodami. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc do stężenia.