Sposób przygotowania:
Z zielonym pieprzem w sosie śmietanowym
Umyte i oczyszczone mięso uformować do pieczenia. Przygotować marynatę z oleju , papryki, pieprzu , soli , majeranku . Natrzeć mięso i zostawić w lodówce na kilka godzin - najlepiej na noc .Piec zawiniętą w folię aluminiową przez 1,5 godziny w temperaturze 200 * C . Wyjąć i zlać tłuszcz z pieczenia ( podpowiadam - ja robię po prostu z boku dziurkę i przez nią wylewam tłuszcz do miseczki ) . Odwinąć folię i pokroić karkówkę w plastry. W garnuszku rozpuścić masło .Wrzucić lekko zmiażdżony pieprz zielony marynowany i smażyć chwilę mieszając ( ostrożnie by masło się nie przypaliło - dobrze by było użyć klarowanego ) .Wsypać mąkę - zamieszać. Rozprowadzić śmietanką . Doprawić do smaku szczyptą soli i mielonego pieprzu białego. Podawać mięso polane sosem dekorując dodatkowo pieprzem