Sposób przygotowania:
Zakopianka
Masło rozpuscić w rondelku, dolać wodę i gotujemy na średnim ogniu.Następnie dodajemy przesianą mąkę i energicznie mieszamy przez 5 minut na małym ogniu. Przygotowaną masę należy ostudzić , kolejno dodajemy jajka i ucieramy. Ciasto dzielimy na 2 części i rozsmarowujemy na wysmarowanych tłuszczem formach. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 170° C.
Budynie gotujemy i studzimy. Masło ucieramy, dodajemy żółtka, cukier puder i ostudzony budyń. Ostudzone placki przekładamy przygotowanym kremem, obsypujemy cukrem pudrem i schładzamy w lodówce.
Wierzch mozna polać polwą gotową bądź posypac pudrem
Budynie gotujemy i studzimy. Masło ucieramy, dodajemy żółtka, cukier puder i ostudzony budyń. Ostudzone placki przekładamy przygotowanym kremem, obsypujemy cukrem pudrem i schładzamy w lodówce.
Wierzch mozna polać polwą gotową bądź posypac pudrem