Sposób przygotowania:
Zakręcony omlet.
Do miseczki wybijamy jajka, dodajemy przyprawy i otręby..dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę aby otręby namokły. W tym czasie kroimy w plasterki dodatki które położymy na wierzch. Rozgrzewamy patelnię, jeśli ktoś używa tłuszczu...wystarczy lekko przetrzeć. Jeszcze raz dokładnie mieszamy masę jajeczną i wylewamy na gorącą patelnię. I teraz UWAGA...mieszamy cały czas jak na jajecznicę. Gdy jajka będą już w połowie ścięte wtedy przestajemy mieszać, równamy powierzchnię i zostawiamy omlet aby sobie doszedł. Można przykryć wtedy skróci się czas smażenia. Gdy góra dostatecznie się zetnie...zsuwamy go na talerz. I teraz nakładamy co nam tylko pasuje...wędlina, sałata, pomidory, ogórek itd... Jeszcze ciepły zwijamy, można jeść w całości, a można pokroić w plastry i podać na stół jako przekąskę.