alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Zakwas z buraków

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Niezastąpiony do barszczu, idealny do picia aby poprawić wyniki morfologii. Pyszny i zdrowy. Polecam :)

Zakwas z buraków

Składniki:

Zakwas z buraków

 

Sposób przygotowania:

Zakwas z buraków
Buraki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę lub na ćwiartki i plasterki. Wkładamy do czystego słoja. Wrzucamy wszystkie przyprawy (oprócz soli). W garnku zagotowujemy wodę, solimy. Gorącą zalewamy buraki. Wkładamy skórkę od chleba (po 3 dniach ją wyciągamy). po 7 dniach zakwas jest gotowy do spożycia, przechowujemy go w lodówce.