Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 966]

Zalewajka na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosta zupa, z niewielu składników, ugotowana na żeberkach wieprzowych, z dodatkiem kiełbasy oraz jajek.

Zalewajka na żeberkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zalewajka na żeberkach

 

Sposób przygotowania:

Zalewajka na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka, wlewamy zimną wodę i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez 70 minut.

Jajka gotujemy na twardo.

Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kiełbasę pokrojoną w ćwierć plasterki. Dodajemy również majeranek i gotujemy przez około 20 minut. 

Wlewamy żurek (razem z mąką) i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy jajka pokrojone na kawałki i doprawiamy zupę do smaku pieprzem. 
Zalewajka na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka, wlewamy zimną wodę i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez 70 minut.
Zalewajka na żeberkach
Kiełbasę kroimy w półplasterki i dodajemy do wywaru.
Zalewajka na żeberkach
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru.
Zalewajka na żeberkach
Dodajemy również majeranek i gotujemy przez około 20 minut.