Sposób przygotowania:
Zalewajka na żeberkach
Mięso wrzucamy do garnka, wlewamy zimną wodę i gotujemy z dodatkiem soli, liści laurowych oraz ziela angielskiego przez 70 minut.
Jajka gotujemy na twardo.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kiełbasę pokrojoną w ćwierć plasterki. Dodajemy również majeranek i gotujemy przez około 20 minut.
Wlewamy żurek (razem z mąką) i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy jajka pokrojone na kawałki i doprawiamy zupę do smaku pieprzem.
Jajka gotujemy na twardo.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kiełbasę pokrojoną w ćwierć plasterki. Dodajemy również majeranek i gotujemy przez około 20 minut.
Wlewamy żurek (razem z mąką) i gotujemy kolejne 5 minut. Dodajemy jajka pokrojone na kawałki i doprawiamy zupę do smaku pieprzem.