paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

zalewajka z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać zupę do pieczywa jasnego

zalewajka z grzybami

Składniki:

zalewajka z grzybami

 

Sposób przygotowania:

zalewajka z grzybami
Grzyby zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy tak na 30 min. Po tym czasie wyjmujemy je z wody i kroimy w paski. Ponownie wkładamy je do wody w której mokły i gotujemy ok 20- 25 min. w tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy siekamy w kostkę i smażymy na oleju. po 20 min do grzybów dodajmy ziemniaki i cebulę. Całość doprawiamy maggi, pieprzem i solą do smaku. Tak przygotowaną zupę gotujemy do momentu zmięknięcia ziemniaków. Na koniec doprawiamy zupę żurkiem i śmietana i zagotowujemy.

Tagi:

grzyby żurek