Sposób przygotowania:
Zamnknięta Pizza
Robimy ciasto tak jak na pizze czyli z mąki i mleka ugniatamy masę , wcześniej w odrobinie mleka rozpuszczamy drożdze i dodajemy do ciasta , solimy , pieprzymy i odstawiamy do ciemnego miejsca, jak ktoś nie lubi grubych ciast to nie dodajemy drożdzy. Na patelni smażymy pieczarki z kiełbasą i cebulą , jak się trochę podsmaży dodajemy najlepiej ulubioną surówke i jescze chwilę smażymy. Ciasto wałkujemy na płaskie kawałki , wielkość zależna od upodobań, ja robię w miare duże i wykładamy na nie wcześniej przygotowany farsz, wcześniej przed nałożeniem farszu smaruję rozwałkowane ciasto sosem czosnkowym. zawijamy ciasto tak aby farsz został w środku, wsadzamy do rozgrzanego piekarnika ok 180 c na 40-50 min, po wyciągnięciu posypujemy startym serem i możemy też posmarować ketchupem, smacznego