Sposób przygotowania:
Zapiekana brukselka wg Laury
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. Mięso doprawiamy i formujemy pulpeciki które smażymy na malym ogniu. Pomidory obieramy ze skórki kroimy w ósemki i wrzucamy do garnka
Musi powstać sos. Śmietanę łączymy z jajkami i dodajemy starty ser pieprzymy i solimy. Do nakrycia żaroodpornego wsadzamy ugotowaną brukselkę pulpeciki i zalewamy pomidorami.Wszystko zalewamy sosem śmietanowym. Wsadzamy do piekarnika na pół godzinki.
Musi powstać sos. Śmietanę łączymy z jajkami i dodajemy starty ser pieprzymy i solimy. Do nakrycia żaroodpornego wsadzamy ugotowaną brukselkę pulpeciki i zalewamy pomidorami.Wszystko zalewamy sosem śmietanowym. Wsadzamy do piekarnika na pół godzinki.