marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zapiekane bagietki z łososiem i serem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przekrojone bagietki obłożyć serem w plastrach lub tartym,płatami łososiowymi oraz oliwkami,posypać ziołami z pieprzem.Zapiekać ok.20 minut

Zapiekane bagietki z łososiem i serem.

Składniki:

Zapiekane bagietki z łososiem i serem.

 

  • 4 ciabatty(włoskie bagietki),
  • 2 paczki płatów z łososia,
  • 20 deko sera żółtego lub tartego parmezanu,
  • słoiczek oliwek czarnych lub zielonych,
  • zioła prowansalskie,
  • pieprz cayenne,
  • listki natki zielonej do przybrania.

Sposób przygotowania:

Zapiekane bagietki z łososiem i serem.
Włoskie bagietki przekroić wzdłuż,na dwie części każdą.Obłożyć
plastrami sera lub startym parmezanem i pokrojonymi oliwkami.
Następnie dać na wierzch płaty z łososia i posypać szczyptą ziół
i pieprzem po wierzchu.Nagrzać piekarnik na 170-175 stopni,a po-
tem układać gotowe bagietki na blachę i zapiekać 20-25 minut.Po
wyjęciu z piekarnika bagietki ozdobić na wierzchu natką pietruszki.
Dobre na kolację.