eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1717]

Zapiekane bułeczki Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zapiekane bułeczki z niecodziennym farszem.

Zapiekane bułeczki Eli

Składniki:

Zapiekane bułeczki Eli

 

  • 4 małe buleczki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki ryżu
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki śmietany
  • 4 wiórki masła
  • 1 surowe jajko
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Zapiekane bułeczki Eli
Ryż gotować przez 15 minut w osolonej wodzie,odcedzić,przelać zimną wodą i odsączyć.Do ryżu dodać drobno posiekane jajka,śmietanę,zieleninę,surowe jajko,sól,pieprz i wyrobić na gładką masę.Z bułeczek ściąć czubki,wydrążyć miąższ.Bułeczki napełnić farszem,na każdej położyć wiórek masła i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 10 minut.Smacznego!