Sposób przygotowania:
Zapiekane chili con carne
Naleśniki usmażyć bez cukru.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej mięso i usmażyć je razem, przełożyć do garnka. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć je. Do garnka z mięsem dodać pieczarki, kukurydzę razem z zalewą i fasolkę z zalewą. Dodać koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek i przyprawy. Dolać odrobinę wody (sos ma być gęsty). Wszystko zagotować. Na każdy naleśnik nałożyć trochę przygotowanego farszu, zwinąć w rulony. Nadziane naleśniki ułożyć na blasze. Na wierzch posypać starty na tarce o dużych oczkach ser (ilość wg upodobań). Zapiekać w 180 stopniach tak długo, aż ser się roztopi.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej mięso i usmażyć je razem, przełożyć do garnka. Paprykę oczyścić z pestek, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do mięsa. Pieczarki pokroić w półplasterki i podsmażyć je. Do garnka z mięsem dodać pieczarki, kukurydzę razem z zalewą i fasolkę z zalewą. Dodać koncentrat pomidorowy, wyciśnięty czosnek i przyprawy. Dolać odrobinę wody (sos ma być gęsty). Wszystko zagotować. Na każdy naleśnik nałożyć trochę przygotowanego farszu, zwinąć w rulony. Nadziane naleśniki ułożyć na blasze. Na wierzch posypać starty na tarce o dużych oczkach ser (ilość wg upodobań). Zapiekać w 180 stopniach tak długo, aż ser się roztopi.