Sposób przygotowania:
Zapiekane kotleciki mielone
Do mięsa (użyłam zmielonej szynki) dodać jajko, połowę pokrojonej w kostkę cebuli, bułkę tartą, pieprz i przyprawę w płynie. Dokładnie wymieszać. Mięsną masę podzielić na 4 części. Każdą część uformować w okrągły kotlecik, mocno spłaszczyć i kłaść na rozgrzany olej. Kotleciki usmażyć na rumiano z obu stron (nie trzeba ich w środku dosmażać) i przełożyć do naczynia do zapiekania. Resztę pokrojonej w kostkę cebuli przełożyć do miseczki. Dodać do niej majonez, sok z cytryny, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć na podsmażonych kotlecikach. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ułożyć na kotlecikach. Kotlety zapiekać w 180 stopniach przez ok. 30 minut.