Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekane kotlety

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne i warte wypróbowania!

Zapiekane kotlety

Składniki:

Zapiekane kotlety

 

  • 8 kotletów schabowych,
  • 2 cebule,
  • 7 korniszonów,
  • 20dag.pieczarek,
  • 40dag.żółtego sera,
  • 1 łyżka masła,
  • 6 łyżek majonezu,
  • musztarda,
  • pikantny keczup,
  • przyprawa do mięs
  • czosnek w kostkach z Knorra
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane kotlety
Kotlety rozbić,przyprawić solą,pieprzem,przyprawą do mięs i czosnkiem i wstawić na 2godz.do lodówki.Cebule pokroić w półkrążki,pieczarki,korniszony i ser żółty zetrzeć na tarce. Pieczarki smażyć na maśle,aż woda odparuje.Kotlety ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarować pikantnym keczupem i musztardą,przykryć cebulą,ogórkami i pieczarkami,na samym wierzchu rozsmarować ser żółty wymieszany z majonezem,przykryć i piec ok.1godz.w 180"C.