Sposób przygotowania:
Kotlety mięsne z kaszą zapiekane z sosem
Do miski wkładamy mięso mielone i kaszę mannę. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie. Czosnek siekamy i dodajemy do zeszklonej cebuli, przesmażamy ok 3 min. Kapary płuczemy pod bieżącą wodą, siekamy i dodajemy do czosnku i cebuli. Zawartość patelni dodajemy do mięsa z manną i dodajemy kaszę gryczaną. Kapustę pekińską siekamy i dodajemy do reszty. Jeśli jest rzadkawe można dodać jeszcze kaszę mannę lub 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy na gładką masę i formujemy kotlety. Smażymy je na oliwie z obu stron na brązowo. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy sosem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180* na ok 15 min. W garnku robimy zasmażkę z oliwy i mąki. Dodajemy koncentrat i przesmażamy. Dodajemy bulion i całość zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.