Sposób przygotowania:
Zapiekane maliny według Agiatis
Maliny przebrać,wymieszać z połową ( 3 łyżki) cukru, przykryć i odstawić. W przepisie, była mowa o zmiksowaniu połowy malin,ja tę czynność pominęłam :) Także wysypać w3/4 malin na spód wysmarowanej tłuszczem formę u mnie (28x12). Oddzielamy żółtka od białek, żółtka ucieramy z cukrem, białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dodajemy do żółtek. Dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Ciasto wlać na maliny. Kilka malin ułożyć na wierzchniej warstwie ciasta. Wstawić do nagrzanego do 174*C i piec około 35 minut. Po wyciągnięciu obsypujemy cukrem pudrem. W przepisie sugerowano podawanie z miksowanymi malinami. Polecam z gałką ulubionych lodów:)
Przepis znałam w gazecie Tina Przepisy. Trochę go zmodyfikowałam w/g swoich potrzeb.
Przepis znałam w gazecie Tina Przepisy. Trochę go zmodyfikowałam w/g swoich potrzeb.
edytaha
Konczi
msewka
Konczi
Agiatis
marzanna123512