Sposób przygotowania:
Zapiekane parówki
Wbić jajka do miseczki. Dodać mąkę i mleko. Lekko osolić . Zmiksować na gładkie ciasto.
Na średniej patelni podsmażyć na maśle obrane ze skórek 2 parówki przekrojone na połówki . Zalać je połową masy jajecznej. Posypać połową szczypiorku. Posypać pieprzem. Podsmażać na gazie aż masa jajeczna się zetnie .
Tak samo zrobić z drugą porcją .
Można robić w całości na jednej patelni ale wtedy trzeba uważać żeby przy zdejmowaniu nie rozpadło się .
Na średniej patelni podsmażyć na maśle obrane ze skórek 2 parówki przekrojone na połówki . Zalać je połową masy jajecznej. Posypać połową szczypiorku. Posypać pieprzem. Podsmażać na gazie aż masa jajeczna się zetnie .
Tak samo zrobić z drugą porcją .
Można robić w całości na jednej patelni ale wtedy trzeba uważać żeby przy zdejmowaniu nie rozpadło się .