Sposób przygotowania:
Zapiekane pieczarki faszerowane
Pieczarki umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,wykręcić ogonki,nożem wyciąć trochę większe dziurki w pieczarce. Ogonki i wycięty miąższ posiekać nożem,dodać pokrojoną cebulę,podsmażyć na łyżce oleju,dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę i jeszcze chwilkę podsmażyć. Na końcu dodać ugotowany ryż,sól i pieprz,wszystko wymieszać,jeszcze moment trzymając na ogniu. Kapelusze nadziewać przestudzonym farszem dosyć wysoko,ułożyć w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem. Zapiekać 15 min w 200 st C,najlepiej z termoobiegiem,pod koniec ułożyć kawałeczki sera i jeszcze momencik zapiekać aż ser się rozpuści. Smacznego
luna
dommagda
Sarenka
msewka
pusieczek2@wp.pl
Ewelina S
malwinagzyra