Sposób przygotowania:
Zapiekane polędwiczki z mozzarellą
► MARYNATA :
W naczyniu wymieszać czosnek z olejem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Polędwicę pokroić na plasterki o grubości około 2,5 cm. Mięso włożyć do marynaty, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
► SOS CZOSNKOWY :
Czosnek połączyć z majonezem, jogurtem i przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki usmażyć na oleju i wymieszać je z sosem czosnkowym.
► Polędwiczki usmażyć na patelni z obu stron na rozgrzanej marynacie, smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż będą brązowe. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na nie ułożyć plasterki pomidora, polać sosem czosnkowym, posypać serem mozzarella i zapiekać w piekarniku w temperaturze 180C, aż ser się rozpuści.
W naczyniu wymieszać czosnek z olejem, sosem sojowym, solą i pieprzem. Polędwicę pokroić na plasterki o grubości około 2,5 cm. Mięso włożyć do marynaty, wymieszać i wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
► SOS CZOSNKOWY :
Czosnek połączyć z majonezem, jogurtem i przyprawić solą i pieprzem. Pieczarki usmażyć na oleju i wymieszać je z sosem czosnkowym.
► Polędwiczki usmażyć na patelni z obu stron na rozgrzanej marynacie, smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż będą brązowe. Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia. Na nie ułożyć plasterki pomidora, polać sosem czosnkowym, posypać serem mozzarella i zapiekać w piekarniku w temperaturze 180C, aż ser się rozpuści.