Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Zapiekane pulpeciki.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moja propozycja na szybki obiad:)

Zapiekane pulpeciki. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekane pulpeciki.

 

  • 30 dkg mielonego mięsa
  • 1/2 pęczka szczypiorku(posiekanego)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 op.sosu pieczarkowego(Winiary)
  • Wegeta
  • Pieprz
  • 10 dkg startego żółtego sera
  • Olej

Sposób przygotowania:

Zapiekane pulpeciki.
Do mięsa wbijamy jajko.Dodajemy szczypiorek,bułkę tartą doprawiamy wegetą i pieprzem, dokładnie mieszamy.Z masy formujemy małe kulki i smażymy na patelni z dwóch stron na złoty kolor.Przekładamy do naczynia żaroodpornego,przyrządzamy sos pieczarkowy wg opisu na opakowaniu i gotujemy go.Zalewamy pulpeciki i posypujemy żółtym serem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy ok 20 minut.Podajemy z ziemniaczkami.Smacznego.
Zapiekane pulpeciki.
Z połączonych składników formujemy pulpeciki i smażymy na złoty kolor.
Zapiekane pulpeciki.
Upieczone pulpeciki przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekane pulpeciki.
Zalewamy ugotowanym sosem i posypujemy żółtym serem.
Zapiekane pulpeciki.
Gotowe pulpeciki podajemy z ziemniaczkami.