ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Zapiekane risotto meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Polecam na piątkowy obiad i nie tylko

Zapiekane risotto meksykańskie

Składniki:

Zapiekane risotto meksykańskie

 

  • 2 płaty pangi
  • bułka tarta
  • 2 torebki ryżu
  • sos meksykański Łowicz
  • marchewka
  • pietruszka
  • duża cebula
  • olej
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zapiekane risotto meksykańskie
Filety ryby rozmrozić i posolić. Pokroić na niewielkie kawałki. Kawałki ryby obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju. Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę w kostkę. Warzywa poddusić aż 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, osączyć i wysypać z torebek, dodać sos meksykański i uduszone warzywa. Doprawić solą, pieprzem, wymieszać. Połowę risotto przełożyć do żaroodpornego naczynia, potem ułożyć warstwę ryby i resztę risotto. Zapiekać 25 minut. Przed podaniem posypać natką pietruszki.