sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zapiekane tosty pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybko, smacznie i zdrowo. Porcja dla dwóch osób.

Zapiekane tosty pieczarkowe

Składniki:

Zapiekane tosty pieczarkowe

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • masa;
  • 150 g pieczarek
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka oleju
  • łyżka posiekanej cebuli
  • łyżeczka tartego sera żółtego
  • łyżeczka mąki pszennej
  • kilka plasterków pomidora

Sposób przygotowania:

Zapiekane tosty pieczarkowe
4 kromki chleba tostowego opiec w opiekaczu lub w piekarniku. Wykonanie masy: Podsmażyć na oleju cebulę, dołożyć pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażyć, przyprawić natką pietruszki, solą i pieprzem. Dodać ser i mąkę, wymieszać i rozłożyć na opieczonych tostach. Ułożyć masę na wierzchu cienkie plasterki pomidora. zapiekać w rozgrzanym piekarniku jeszcze około 5 minut. Smacznego!