gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

zapiekane ziemniaczane puree i szpinak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwa w wykonaniu zapiekanka, która przekona do siebie nawet osoby, które nie przepadają za szpinakiem

zapiekane ziemniaczane puree i szpinak

Składniki:

zapiekane ziemniaczane puree i szpinak

 

Sposób przygotowania:

zapiekane ziemniaczane puree i szpinak
Ziemniaki obrać i ugotować. Szpinak podgrzewać na małym ogniu do rozmrożenia, dodać sól, pieprz, czosnek przepuszczony przez praskę i śmietanę. Gotować przez chwilkę, by wszystkie składniki dobrze się ze sobą wymieszały. Dodać do ziemniaków. Do całości dodać również posiekaną wcześniej cebulkę i rozpuszczone masło. Wymieszać wszystko ze sobą i wylać do żaroodpornego naczynia wysmarowanego wcześniej tłuszczem. Całość posypać koperkiem i żółtym serem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać do czasu aż ser się rozpuści i zarumieni.