Sposób przygotowania:
Zapiekane ziemniaczki z szynką i mango
Ziemniaczki obrać ( jesli nowe tylko umyć) pokroić w talarki ok 1-1,5cm i ugotowac , przesypać do patelni z rozgrzaną oliwą i podpiec dodając odrobine kminku , przyprawy puszta , pieprzu cayenne do zrumienienia . Mango obrać ze skórki i wyciąc miąsz od pestki , pokroić w drobne kawałeczki i zmiksować , dodac do smaku odrobinę pieprzy cayenne . Mięso od szynki podpiec w ziolach do zrumienienia i dusić do otrzymania miękkości , na koniec odparowac wodę , polecam dodanie przed samym końcem odrobinę czerwonego wina i odparowanie. Mięso polewamy sosem z dodatkiem sosu cygańskiego. Podajemy np z zieloną sałatą lodową , pomidorkami itp. Życzę wszystkim smacznego.
wolwo
jarek-energy
i smakuje:)